Duikbril
op
Sterkte

Eindresultaat duikbril met inzetglazen

Als je op leeftijd komt willen de oogjes nog wel eens wat slechter worden. Het eerste wat er bij mij begon was verziendheid. Oftwel, van dichtbij zie ik geen moer meer.
Het begon met de kleine lettertjes en de duikcomputer, ineens onleesbaar.

Daarna werd het wat erger maar gelukkig blijft het alleen bij de kleine lettertjes. Op afstand van een meter of meer zie ik alles scherp.

Maar hoe los je zoiets nu op onder water? Want een brilletje opzetten zoals boven water is echt geen optie.
Ik ben lang op zoek geweest want met je receptje van de oogarts naar een duikwinkel gaan zal niet echt lekker werken. De meeste duikwinkels zijn goed in duiken maar een bril aanmeten kunnen ze echt niet. (sorry duikwinkels)

Via een goede vriend kwam ik uit bij een opticien die zelf duikinstructeur is. En dus wel weet waar hij over praat!
Dus contact opgenomen met Sietze van Greving & Greving, Divevision uit Hoogeveen. Na een goed gesprek hebben we dus een afspraak gemaakt.

Een week later zat ik bij Sietze en na eerst wat over duiken te hebben gesproken heeft hij een complete oogmeting gedaan. Ook vroeg hij waarom ik onder water problemen had met kijken. Dus kwam het verhaal over fotografie naar boven en het feit dat ik dus niet scherp genoeg kon zien wat ik op de camera instelde.
Dat was dus wel een eyeopener, want een standaard leesbril is dus verkeerd qua focuspunt. Je hebt de camera nu eenmaal dicht bij je gezicht.

Sietze kwam dus met een oplossing! En doordat hij de glazen zelf snijdt en plakt kan hij dus perfect maatwerk leveren.

De bril met de juiste glazen kwam een week na ons bezoek aan hem bij mij binnen. En wat maakte dat een enorm verschil. Ik zag alles scherp en daardoor zijn mijn foto’s ook een stuk beter geworden!

Gallery

Meer weten over onze duiken? Neem gerust een kijkje verder op de site of stuur een mailtje

Z