IJsduiken
in
Vinkeveen

IJsduiken Shelley

In februari 2021 hadden wij eindelijk de kans om te gaan ijsduiken.
Na een aantal dagen goede vorst was er eindelijk een flinke laag ijs en was het raak.

Bij Scuba Academie in Vinkeveen was de haven mooi dichtgevroren en konden ze er een paak wakken in hakken. Ook hebben de menssen van Scuba Academie 2 mooie parcoursen onder water uitgelegd zodat je alleen maar het lijntje hoeft te volgen en dan een leuk rondje onder het ijs kunt volgen.

De eerste dag hebben dan ook braaf het lijntje gevolgd en zijn toen door het ondiepere stuk in de haven gezwommen. Als eerste kennismaking met ijsduiken was dit best wel iets bijzonders. Alle kleuren veranderen en je kunt mooi de structuren in het ijs zien.
Ook bij de randen van het water en rond e palen zijn er toch wel mooie dingen te zien.

Als je dan met temperaturen onder het vriespunt het water uitkomt is in een paar seconden alles bevroren, zowel je pak als de camera waren een bonk ijs!
Gelukkig kan je je binnen in de relatieve warmte omkleden.

De tweede dag hadden Shelley en ik toch een ander plan. Als gebrevetteerde grotduikers konden wij de duiken zonder begeleiding maken en hebben wij de tweede dag het ervan genomen.

Aan het verste punt van het lijntje hebben wij een reel uitgerold en zijn een 30 meter van het parcours afgezwommen, weg van het stof van de andere duikers.
Rekening houdend met de kou en natuurlijk de hoeveelheid lucht hebben we bij een stuk helder ijs wat foto’s gemaakt. Boven water zeg je dan mooi zwart ijs, maar onder water kleurt alles dan blauw op.

Wij hebben echt genoten van 2 dagen ijsduiken, nu maar weer wachten tot het weer een keer kan!

Gallery

Meer weten over onze duiken? Neem gerust een kijkje verder op de site of stuur een mailtje