Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie,

Goud met de teamwedstrijd!

ONK Angelique van Oorschot Groothoek met Model Sofie

Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie 2023, Teamwedstrijd!

Een paar weken na de vorige prijsuitreiking die voor mij teleurstellend was verlopen begon het toch weer te kriebelen.
En na wat contact met Meester Ron Offermans besloot ik toch weer mee te doen, maar ik wilde graag met een paar bekenden meedoen aan de teamwedstrijd. Voor de lol, de kennis van anderen en daarmee de kans om weer wat te leren.

Ik ben dus gaan praten met Mieke Noordanus en Sofie Kempeneer. Beide ken ik al heel lang en ik heb daar veel vertrouwen in. Aangezien er in een team minimaal 4 personen moeten zitten was het zaak om dus iemand erbij te vinden. Sofie bracht Angelique van Oorschot aan en na wat heen en weer chatten was de zaak beklonken.

Dan nog een naam! Sofie heeft een schat van een dochtertje, Hannah, en die is weer gek van Frozen. Dus team Frozen was geboren!

Het samenkomen van het team voor een eerste meeting was mede door de afstanden best een uitdaging maar we kregen het voor elkaar! Helaas zonder onze Captain, Ron was op vakantie. Maar we hebben met zijn allen een gezellige duik gemaakt op Bergse Diepsluis, en zijn daarna verder gaan praten in een restaurantje om de hoek.

De eerste foto’s kwamen binnen, we hadden via Whatsapp regelmatig contact en deelden de foto’s daar. Ook via een gedeeld album op onze telefoons konden we met elkaar meekijken.

Uiteindelijk lukte een teambijeenkomst bij Ron thuis en daar kregen we dan ook nog even een workshop “Winning Images” voorgeschoteld.

We hebben veel gedoken met goede en minder goede resultaten (vooral bij mij minder goede).

Op het laatst ben ik met Sofie nog een dag gaan duiken op Dreischor. De eerste duik was leuk, en heb vooral Sofie geholpen om leuke onderwerpen te vinden.
Bij de tweede duik kwamen we echt op 5 meter van de steiger ineens een bloemkoolkwal tegen die precies goed hing in behoorlijk helder water. Na een 50 foto’s was ik wel klaar en tevreden! Toch nog mijn teamwedstrijd gered!

Maar ja, dan begint het pas.
Een lading met goede en nog betere foto’s van iedereen kwamen in de app en dan moeten er keuzes worden gemaakt. Je kunt per deelnemer maximaal 2 foto’s inleveren en dan is het dus kiezen en kijken wat de andere teamleden en natuurlijk de coach ervan vinden.

Vanwege de vakanties die er nog aankwamen hebben we heel snel een avondje bij Sofie thuis besproken en zijn we met zijn 5en gaan zitten.

Het leuke is dat wij bepaalde foto’s op telefoon en tablet als voorkeur hadden gekozen maar zodra wij de foto’s op groot scherm zagen kwamen wij verrassend genoeg tot andere keuzes. Maar wel keuzes waar wij allemaal achter stonden.

Dus na een 2 uur overleg hadden wij de 6 foto’s gekozen en waren wij tevreden!
Maar ja, het is een jurysport, dus wat denkt de jury ervan?

Afwachten dus, van 20 september tot eind november!

Dan komt de avond van de prijsuitreiking! Helaas waren Mieke en Angelique op vakantie dus Ron, Sofie en ik waren in Vianen voor de prijsuitreiking. Altijd weer spannend maar leuk om weer zoveel bekenden te zien!

Na wat gepraat en prijzen voor starters en zo was de teamwedstrijd aan de beurt. Dan laten ze eerst de volgorde zien van de deelnemers van de laatste plaats tot en met de 4e plaats.
Daar zaten wij niet bij! Dus nog meer zenuwen en vol spanning naar de laatste 3 kijken.

Niet 3!
Niet 2!

Yes!
We hebben goud gehaald!

Korte podium ceremonie en dan een mooie gouden plak om de nek!
De beker is met Sofie mee en die staat daar nu mooi te wezen in huis.
En binnenkort een dagje met zijn allen naar Todi, want dat was onze prijs.

Zo was het weer een geslaagd jaar! Zeker met een eervolle plaats bij de No-Limits competitie!
(ik zeg maar niets over de poedelprijs bij de masters haha)

Ron, Bedankt voor de coaching. Op naar volgend jaar!
Mieke, dank je voor de rake opmerkingen en de lol!
Sofie, gracias voor alle jaren vriendschap en de heerlijke duiken!
Angelique, merci voor de nieuwe inzichten en goede opmerkingen!

en Shelley, dank je voor alle tijd en geduld!

Gallery

Meer weten over onze duiken? Neem gerust een kijkje verder op de site of stuur een mailtje

Z