Nederland
Vliegtuigen

Schiphol

Een van mijn oude hobbies was het spotten van vliegtuigen. Zowel de burger- als militaire luchtvaart hadden mijn interesse.

Als klein jongetje ging ik met mijn ouders naar Schiphol. Dan stonden we naast de start- en landingsbaan en zagen we de grote en kleinere toestellen vertrekken. Bij de aanwezige frietkraam dan een hapje eten en zo stonden we er gerust een paar uur te kijken.
Maar ook de Amerikaanse basis op Soesterberg was erg interessant voor mij. Naast de startbaan was een hek waar je behoorlijk dichtbij kon komen. En de militaire politie wist ervan en liet je rustig kijken. Heb daar verschillende keren toestellen vandaan zien vertrekken bij een “scramble”.

Tegenwoordig woon ik dan in Purmerend en bij een noorden-wind stijgen de vliegtuigen op in onze richting. Dat zijn toch wel heel mooie plaatjes als de camera een uur of 3 in de juiste richting kan staan.
Ook als de wind zuidwest is hebben we hier een mooi uitzicht als de vliegtuigen via het IJsselmeer onze kant op komen om dan richting Schiphol af te buigen.

Gallery

Meer weten over onze duiken? Neem gerust een kijkje verder op de site of stuur een mailtje