Meedoen
met het
Open Nederlands
Kampioenschap
Onderwaterfotografie

Esox lucius

Meedoen met het ONK hier in Nederland is zo ongeveer het hoogste wat je hier kunt bereiken. Naast deze wedstrijd is er eigenlijk alleen internationaal de nodige eer te bereiken.

Ik heb inmiddels 3 keer meegedaan met het ONK, in alle onderdelen.

In 2020 heb ik voor het eerst meegedaan, teamwedstrijd, starters en zoet water.
Ik werkte toen nog met de TG6 en dom genoeg heb ik midden in het ONK een andere camera aangeschaft, de OMD die ik nu nog heb.
Dat kwam de resultaten niet echt ten goede en buiten de zoet water competitie met een 6e plaats was het verder niet veel. Met het team zijn we zelfs laatste geworden 🙂

In 2021 heb ik weer meegedaan, en door de nieuwe camera, nieuwe flitsers en veel steun van Ron Offermans ging het stukken beter.
Bij de team wedstrijd, met Roy van Hemert, Sandra Boerlage en Mieke Noordanus, hebben wij toch heel veel bereikt. Coach Ron was ons flink aan het bestoken met zijn kennis en opbouwende kritieken. Dus wij stegen naar een heel hoog niveau en hebben de team wedstrijd gewonnen! Team 4ToGo!

Individueel was ik alleen met mijn zoet water foto happy en die werd 4e!

Vooruitgang was er dus wel heel duidelijk.

Dan krijgen we rampjaar 2022. Ik had mij ingeschreven en mijn dagen voor de masters doorgegeven. Veel geoefend en ik was er klaar voor!

Juni 2022, weekje vrij, huisje in Zeeland geboekt en gaan. De dag voor de eerste wedstrijddag begon het gelazer. Snotterig, hoesten.
Op de eerste wedstrijddag heb ik het na 1 duik opgegeven. Terug in het huisje hoge koorts en mijn longen lagen zowat op tafel. Dus de huisarts gebeld en naar huis.
Na controle was het duidelijk, longontsteking!
Dag plannen voor het ONK, ik ben letterlijk van ellende mijn bed ingegaan en was bijna 2 weken uitgeschakeld.

Voor zoet water kon ik daarna gelukkig wel aan de slag en kon na veel pogingen eindelijk een mooie snoekfoto maken.
Voor de masters mocht ik met coulance van de NOB de 2e dag in september inhalen. Helemaal blij een hotelletje geboekt en op de dag zelf stonden we aan de waterkant en oeps… de wind was gedraaid en door de regen en onweer van de nacht ervoor moesten we dus een alternatief plan maken. Dat plan was er wel maar de uitvoering van mijn kant was gewoon ruk!

Ik heb uiteindelijk wel de foto’s ingeleverd maar wist dat de masters niks was geworden. Het was wel weer een goed leermoment want ik zal dus voor dit jaar 2 plannen hebben oma de uitvoering toch veilig te stellen.

Voor zoet had ik een snoekfoto die beter was dan de voorgaande jaren dus ik heb met spanning de prijsuitreiking afgewacht!

Voor niets want ondanks het jurycommentaar wat lovend was (“je zou hem zo aan de muur hangen” en ” de mooiste snoek van de wedstrijd”) eindigde de foto op de 17e plaats.
Heel eerlijk? Zwaar teleurgesteld en echt zo van, hier doe ik niet meer aan mee.

Maar we zijn nu een stuk verder en het kriebelt toch weer! De inschrijving voor Zoet, Masters en No-Limits is gedaan!

Voor mijn gevoel zeg ik F… de jury en ik doe mee voor mijn eigen gevoel!

Gallery

Meer weten over onze duiken? Neem gerust een kijkje verder op de site of stuur een mailtje

Z