Dreischor
in april
een waar slakkenfestijn!

Facelina bostoniensis

Eindelijk lijkt de winter over en wordt er mooi weer verwacht!

Dus op de zaterdag voor Pasen afgesproken met Erik de Boer en op naar Dreischor.
Deze duikstek wordt ook wel het Frans Kokrif genoemd.
Op de parkeerplaats waren onder andere Sandra Boerlage en Paul van der Steen ook aanwezig, dus nog even gezellig babbelen voor we actie ondernemen.

Via een best wel steile trap en lange steiger snel het water in, want zo de eerste keer na lange tijd is dat lopen met de set op, en natuurlijk de camera van 7kg, best wel weer even zwaar!
Dus hijgend en wel het water in wat inmiddels de 10 graden weer aantikt!

Rustig afdalend zien we dat het gewoon goed zicht is, een meter of 5 halen we wel!
Op een meter of 4 dan even stil hangen en de camera in orde maken. Aanzetten, flitsers aan en zorgen dat de snoots op de juiste plaats staan. Die snoots hebben altijd wel even werk nodig en dus zijn de eerste foto’s te donker tot ze echt goed staan.

Dan doorzakken naar de reefballs op een metertje of 7. En dan maar kijken wat we tegenkomen.
Oh, dat was wel heel makkelijk! Slakken! In alle vormen en maten. Waar je ook kijkt, brede ringsprietslakken en groene wierslakken.

Shelley is gaan filmen en ik ben aan de foto’s begonnen. Wat een feest, ze liggen echt overal en nergens en je kan dus kiezen welke er het mooiste liggen voor een goede foto met alles wat je erop wilt.

We hadden de heating thuis gelaten en dat was een goede keuze! Het is met droogpak en de 400 grams eronder weer prima te doen!

De foto’s staan hier weer onder, ik heb de groene wierslak en de knuppelslak er nu niet bij staan, die vond ik niet goed gelukt.

Morgen misschien een nieuwe poging!

Gallery

Meer weten over onze duiken? Neem gerust een kijkje verder op de site of stuur een mailtje

Z