Wandeling
in
Gent

Postgebouw-Gent-bij-avond

Ik moest deze week voor een onderwijsbeurs in Gent zijn. In 2019 was ik hier de eerste keer en had toen al het idee om een keer terug te gaan maar dan met de camera.

Nu was het dus weer zover en de OMD met de 12mm lens mee.
Een goed hotel in het midden van de stad en een in Gent geboren en getogen collega, Sven De Mey (ja met hoofdletter d!), nam mij op toertje door de stad.

Wat een enorm mooie gebouwen en bijzondere verhalen zijn er over deze stad. Ik keek mijn ogen uit en weet het zeker, ik ga deze zomer nog een keer terug met mooi weer als alle terrassen langs het water ook vol zitten!

Neem de Sint Baafs Kathedraal, waarbij de eerste crypte op deze plaats werd gewijd en nu dus een indrukwekkende kathedraal staat.
In deze kathedraal is ook het schilderij “Het Lam Gods” te bewonderen. Een schilderij uit 1432.

Ook interessant is het Groot Vleeshuis uit 1408. Hier werd dus alleen vlees verhandeld terwijl in de straat ertegenover alleen groenten werden verhandeld.

Het Stadhuis van Gent, uit 1519, is een enorm mooi gebouw in laat-Gotische stijl.

Zo staat de hele stad vol met de mooiste gebouwen uit verschillende periodes. De stad is echt de moeite waard om er een weekendje heen te gaan. Het stikt er van heerlijke restaurants en de leukste kroegen met een enorme verzameling bieren!

Veel plezier!

Gallery

Meer weten over onze duiken? Neem gerust een kijkje verder op de site of stuur een mailtje