Amsterdamse Waterleidingduinen
wat een mooi gebied!

Vosje

De derde keer is scheepsrecht en zo was het ook!

We zijn vanochtend om 6 uur de deur uitgegaan naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen.
Een enorm natuurgebied vol met reeën, damherten, vossen en nog veel meer aan vogels en insecten.

Op pad met de nieuwe 100-400 lens van Olympus. Een bakbeest van een lens maar met zeer goede interne stabilisatie en perfecte scherpte.

We liepen om 06.45u het terrein op. Bij de ingang de Zilk stonden 2 andere auto’s en waren er 2 mannen de laatste mist op de foto aan het zetten.

Wij zijn vanaf de ingang direct rechtsaf gegaan en hadden met behulp van coördinaten een route naar een nest van de vossen uitgezet. Ruim 6km wandelen dus gelijk de pas erin en gaan! Bekende stukken afgewisseld met het laatste stuk van de nieuwe route.

Echt ongelooflijk, na 100 meter kwamen we de eerste reeën al tegen en zo bleef het op de heenweg ook gaan. Om de paar meter stonden of lagen deze mooie beesten in de opkomende zon heerlijk te genieten. Dus veel foto’s gemaakt, maar ons hoofddoel was een stukje kleiner.

Na een goed uur lopen zagen we langs het water een mevrouw languit op de grond liggen. Dus pas versnel en toen zagen we het.

Een jonge vos die om haar heen draaide en zich uit alle posities liet fotograferen. Het kleine beestje was extreem rustig en wij konden dan ook lekker dichtbij komen.

Rondje lopen, even liggen, weer rondlopen. Het leek wel een mannequin.
Bij zijn plekje in de schaduw (onder de rand van een deksel van de waterwinning) lag nog een poot van ree, dus hij had er zelfs voedsel bij.

We konden op ons gemak kijken en foto’s en filmen.

Na een kreet ergens uit de bosjes liep hij ineens weg en hebben we hem niet meer gezien.

Na nog wat rond te hebben gelopen op zoek naar sporen en misschien een ander nest werd het snel warmer en zijn wij richting de auto terug gegaan.
Toen we begonnen met wandelen was het 14 graden, terug bij de auto was het alweer 27 graden!

Binnenkort nog maar een keer, dit is echt genieten!

Gallery

Meer weten over onze duiken? Neem gerust een kijkje verder op de site of stuur een mailtje

Z